Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Kafkaslar & Orta Asya Turları » KIRGIZİSTAN & KAZAKİSTAN & ÖZBEKİSTAN
Exclusive
KIRGIZİSTAN & KAZAKİSTAN & ÖZBEKİSTAN

KIRGIZİSTAN & KAZAKİSTAN & ÖZBEKİSTAN

Bişkek (1) – Almatı (2) – Taşkent (1) Hive (1) & Semerkand (1) – Buhara (2)
Tarihler: 17 Mayıs 2025
Günler: 8 Gece 9 Gün
2690 $
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün   İSTANBUL – BİŞKEK

    Turumuz evinize gelen transfer aracımız ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde Golden Bay Tour deskinde buluşuyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimizi tamamlıyor ve sonrasında Türk Hava Yolları ait tarifeli sefer ile Bişkek’e hareket ediyoruz. Varışımızı takiben, özel aracımız tarafından karşılanıyor ve şehir turu için havalimanından ayrılıyoruz. Turumuzda, Pobeda Meydanı (Zafer Meydanı), Duboviy Parkı (Oak Park), Merkez Ala-Too Meydanı, Ulusal Sanat Müzesi, Ulusal Filarmoni ve diğer birçok ilgi çekici yerleri ziyaret edeceğiz. Ancak Asya Çarşımızı ziyaret etmeden Bişkek turumuz henüz tamamlanmış değil. Burada hareketli yerel hayatın birçok dinamik fotoğraflarını çekebileceksiniz. Bu çarşı kumaş ürünlerin, mal satan ve satın alanlar ile renkli halıların pazarıdır. Tur bitimi yerel restoranda geleneksel akşam yemeğimizi alıyoruz. Yemeğimizin ardından otele transfer ve geceleme otelimizde.

    2.Gün   BİŞKEK – ALMATI 

    Sabah erken kahvaltımızın ardından Almatı yolculuğumuz için Korday sınırına transferimizi gerçekleştireceğiz. Sınıra varışımızın ardından Almatı şehrine devam edeceğiz. Almatı’ya varışımızın ardından şehir turumuz başlayacak. İlk durak, II. Dünya Savaşı sırasında General Ivan Panfilov'un komutası altında Almatı bölgesinden insanlardan oluşan ve adını alan 28 Panfilov askerinin bulunduğu park. Parkın kendisi yerel halk ve ziyaretçiler için çok popülerdir. Parkın içinde, sonsuzluk ateşi, farklı kahraman karakterlerin anıtlarını, Yükseliş Katedrali'ni, XX yüzyılda güçlü bir depremden sonra yapılan Rus Ortodoks ahşap kilisesi bulacaksınız. Sadece yürüme mesafesinde bulunan, Almatı - “Yeşil Çarşı” veya Yeşil Pazarının turistik cazibesinin tadını çıkaracaksınız. Bu yürüyüş bizi Kazakistan'da yaşayan farklı halkların ana lezzetlerini bulabileceğiniz gerçek oryantal bir pazarı tanımamız için fırsat olacak. Burada yiyecekleri deneyebilir ve açık bir şekilde yerel lezzetli ürünleri çok uygun bir fiyata satın alabilirsiniz. Sonrasında Kazakistan'da tek bir şahin çiftliğinde özel eğitimli şahinler ile muhteşem bir şovun tadını çıkaracağız, onlarla avlanmak, Kazak yaşam tarzının eşsiz özelliklerinden biridir. Gösteride, altın ve cesur kartallar, bir baykuş, bir akbaba ve bir izleyici ile etkileşimde bulunan bir avcı gibi beş tür yırtıcı hayvan var. Almatı yerel restoranında akşam yemeğimizi aldıktan sonra otelimize geri dönüyoruz, sonrasında serbest zaman ve geceleme otelimizde.

    3.Gün   ALMATI 

    Sabah kahvaltı sonrası Almatı’dan 40km uzaklıkta yerleşen Hunların Etnografik köyünde Kazakistan geleneksel adetlerini izleyeceğiz.  Öncelikle “Shashu” adı verilen tören ile karşılanıyoruz. Ardından tarihi ve vatansever “Sarbaz Rukhy" takımının eşsiz bir at gösterisi performansını izleyeceğiz. Gösteri esnasında birbirinden farklı geleneksel hareketler sergilenecek, ayrıca gösterinin sonunda halk dansı performansı verilecek. Kazakistan’ın milli ekmeği saylan “Kavurdak, Cent, Kattama”ın nasıl yapıldığını göreceğiz. Bu deneyimin ardından turumuza bugünün son durağı yeşil bir tepede 1100 metre yükseklikte bulunan bir park olan Kok-Tobe ziyareti ile noktalayacağız. Burası yerli halk ve turistler arasında oldukça popülerdir. Teleferik boyunca bir gezintiye çıkacağız ve 10 dakika içinde şehrin muhteşem panoramik manzarasını seyredeceğiz. Park ayrıca ziyaretçilerine diğer eğlence hizmetlerini de sunuyor: restoranlar, çocuk oyun alanı, küçük bir hayvanat bahçesi, dönme dolap, hızlı tren ve çok daha fazlası. Almati yerel restoranında akşam yemeğimizi aldıktan sonra otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

    4.Gün   ALMATI  – TAŞKENT

    Sabah kahvaltımızın ardından Almatı havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolunun tarifeli uçuşu ile Taşkent’e uçuyoruz. Taşkent’e varışımızı takiben bizi bekleyen aracımızla Taşkent’in eski kesime doğru turumuz başlıyor. Geleneksel Orta Asya mimarisinin, İslami mimari ile zenginleştirilip, Avrupai bir şehircilik planlaması ile taçlandırıldığı bu şehirdeki turumuz sırasında Hz İmam Camii, Kükeldaş Medresesi, Eski Şehir, Emir Timur Meydanı, Özbekistan’ın en büyük meydanı olan Bağımsızlık Meydanı’nı ve bu merkezi çevreleyen anıtları göreceğiz. Akşam yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz ve konaklama otelimizde.

    5. Gün                 TAŞKENT – ÜRGENÇ – HİVE  

    Kumanya olarak alacağımız kahvaltının ardından Taşkent havalimanına transfer olacağız. Yerel havayolları ile Ürgenç’e uçuşumuz gerçekleşecek. Ürgenç’e varışımızı ardından Hive’ye gitmek üzere havalimanından ayrılacağız. Yüzyıllardır değişmeden ayakta kalmayı başaran enfes bir şehir olan Hive turumuza başlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Içhan Kale ve iç kalesi olan Kunya-Ark (Eski Kale), Cuma Camisi, İlam Hoca medresesi ve minaresi,  Allah kulu Han Medresesi, Muhammed Emin han, Muhammed Rahim Han medresesi, Şirgazi Han Medresesi, Pehlivan dervaze kapısı, Taşkale Kervansarayı göreceklerimiz arasında. Akşam yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz ve konaklama Hive otelimizde.   

    6.Gün                  HİVE – ÜRGENÇ – TAŞKENT – SEMERKAND 

    Kumanya olarak alacağımız kahvaltının ardından Ürgenç havalimanına transfer olacağız. Yerel havayolları ile Taşkent’e uçuşumuz gerçekleşecek. Taşkent’e varışımızın ardından Semerkand’a hızlı tren ile gitmek üzere tren istasyonuna transfer olacağız. Akşam saatlerinde Semerkand’a varıyor ve akşam yemeğimizi almak üzere restorana geçiyoruz.  Yemekten sonra otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.

    7. Gün                 SEMERKAND – BUHARA

    Kahvaltının ardından Semerkand’ı keşfetmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Ortaçağ’da İslam Dünyası’nın gururu olarak görülen Semerkand’da şehrin kalbi olan, 14. ve 15. yüzyıllardan kalma medreseler, camiler, hanlar ile çevrili Registan Meydanı ilk durağımız. Bibi Hanım Mescidi ve türbesi, İslamiyeti Orta Asya’ya getiren Qusam Ibn Abbas’ın mezarının da bulunduğu efsanelere konu olan İmam Buhari Türbesi ve ünlü imparator Timurlenk’in mezarı Gur Emir türbesi şehir turu esnasında görülecek yerler arasında. Tur bitimi Buhara’ya gitmeden önce akşam yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Yemeğinin ardından  tren istasyonuna hareket ediyor ve Buhara'ya yolculuğa çıkıyoruz. Buhara’ya varışımızı takiben otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Buhara otelimizde. 

    8. Gün       BUHARA

    Kahvaltının ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan başka bir şehir İpek Yolu’nun incisi Buhara gezimize başlıyoruz. Göreceğimiz yerler arasında 5. yüzyılda kurulmuş ve bugüne kadar varlığını sürdürmüş olan devasa Ark Kalesi, Registan Meyda’nındaki 17. yy’dan kalma, kaleye yakın oluşundan dolayı Emirlerin ve onların efradının ibadet ettiği Bolo Havuz Mescidi, Şeybanilerin ruhani önderi Şeyh Abdullah Yemeni için yaptırılan, Şeyh daha ziyade Mir’i Arab adıyla anılımış 114 hücreden oluşan medrese Buhara’nın ikinci büyük medresesi ve hala kullanımda olan Mir-i Arab Medresesi, "Büyük cami" anlamına gelen Özbekistan'daki Buhara'nın eski ana camisi olan Kalon veya Kalan Camii olacaktır. Öğle yemeğimiz tur esnasında yerel bir restoranda. Gezimiz ilk yapımı 9. yy’a dayandırılan 16. yy’da tamir görmüş alt katmanlarında tarih boyunca ay tapınağı, Zerdüşt tapınağı ve Budist tapınağı olan   Magoki Attar Camisi, Uluğbey Medresesi, Leb-i Havuz Küllüyesi, Nasreddin Hoca Heykeli, Nadir Divan Bey Medresesi, Buhara Emir’in yazlık sarayı, Nakşi Bendi Hazretleri Türbesi ziyareti ile devam edecek. Akşam yemeğinin ardından otelimize geçiyoruz. Konaklama Buhara otelimizde. 

    9. Gün                 BUHARA – İSTANBUL

    Sabah kahvaltının ardından havalimanına gitmek üzere otelden ayrılıyoruz. Havalimanına varışın ardında bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Hava Yolları’na ait tarifeli sefer ile İstanbul uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz önceden vermiş olduğunuz adrese yapılacak kişiye özel transferiniz ile son buluyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

    17 – 25 Mayıs 2025

    2.690 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 16 Mayıs Cuma saat 21:30 

      17 Mayıs TK 344    İstanbul       00:40- Taşkent    08.50

      25 Mayıs TK 267    Semerkand        14.45-   İstanbul   17:35 

      SINGLE Oda Farkı :

    +690 USD

     

     

     

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarBİRSEN & NEJAT EFEOĞLU

Bu güzel bulusmayı organize eden başta Sevgili Tuğrul ve Sezen'e, Golden Bay'in bizim için gereken her şeyi en iyi şekilde yapmak için çaba gösteren üyelerine candan teşekkür ederiz. Sağlıkla nice buluşmalar olsun.

Birsen-Nejat EFEOĞLU

yorumlarASİYE YALÇINKAYA

08-17.02.2019 tarihinde Deniz Kılıç rehberliğinde unutulmaz bir tatil geçirdik. Bu turu organize eden her türlü ayrıntıyı bizim için düşünen, sorularımıza içtenlikle cevap veren Gonca Tekin ‘e vee varlığıyla bize hem rehberlik hem yoldaşlık yapan çok sevgili Deniz Kılıç’a bu müthiş deneyim için çok teşekkür ederim

Asiye YALÇINKAYA

yorumlarNADİR ÖNEN

Bu seyahat firması ile 1968 yılı Mülkiyeden mezunlar olarak topluca Fransada bir nehir gezisinde bulunduk.İlgi,alaka ve iş anlayışları takdire şayan bir seviyede.İlgililerini gerçekten tebrik ediyorum ve herkese bu seyahat firmasını hararetle tavsiye ediyorum.

Nadir ÖNEN

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim