Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Kuzey Avrupa & Baltıklar Turları » BAVYERA & SALZBURG & HALLSTATT TURU
Exclusive
BAVYERA & SALZBURG & HALLSTATT TURU

BAVYERA & SALZBURG & HALLSTATT TURU

Frankfurt – Würzburg (2)– Bamberg – Rothenburg – Dinkelsbuhl Ausburg – Schwangau – Münih (2) – Hallstatt – Salzburg (1)
Tarihler: 17 Eylül 2024 & 06 Mayıs 2025
Günler: 5 Gece 6 Gün
1990 €
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İSTANBUL – FRANKFURT – WÜRZBURG

    Turumuz kişiye özel aracın sizi adresinizden alması ile başlıyor.  İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde buluşarak, check-in işlemlerimizi tamamlıyor ve Türk Havayollarının tarifeli seferi ile Frankfurt uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Varışımız ile birlikte Almanya’nın 5.büyük şehri olan Frankfurt'u geziyoruz. Dünyaca ünlü, Almanya’nın en saygın yazar ve şairi olan Johann Wolfgang Von Goethe’nin (1749 – 1832) doğduğu yer olan Frankfurt, kültürel mirasını ziyaretçilerine sunmak için can atan bir şehir. Panoramik Frankfurt şehir turumuzda; Domplatz, St Bartholomew Cathedrali (Kaiser Dom), Rathaus Römer (Belediye Binası),  St. Paul Klisesi, Goethe’nin Evi, Main kulesi ve Goethestrase (Alışveriş caddesi) görülecek yerler arasındadır. Kısa Frankfurt turumuzun ardından Würzburg’a transfer oluyoruz. Würzburg, Avrupa’nın en iyi saraylarından biri olan, Barok mimarinin en yüksek noktası kabul edilen ve UNESCO Dünya kültür mirası olan -Residence Palace- ile ünlüdür. Würzburg şehir turunda; Würzburg Sarayı, Dom St. Kilian (Cathedral), Alte Mainbrücke (Eski Köprü), Falkenhaus, Marienkapelle, old market square (eski şehir meydanı) dışarıdan görülecek yerler arasındadır. Gezimizin ardından dinlenmek üzere otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

    2. Gün                 WÜRZBURG – BAMBERG – ROTHENBURG – WÜRZBURG

    Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından güne Bavyera Bölgesi’nin incisi olarak anılan Bamberg’i keşfederek başlıyoruz. Ortaçağdan kalma sokakları, nehir manzaralı küçük şirin bahçeleri ile ahşap evlerin bulunduğu bir balıkçı yerleşimi olan Küçük Venedik’i gezeceğiz. Barok ve Rokoko tarzı ile ünlü Bamberg Katedralini dışarıdan gördükten sonra şehri yürüyerek keşfedeceğiz. Bu keşfimizin ardından Frankfurt ve Münih’in tam arasında konumlanmış küçük bir orta çağ kasabası olan Rothenburg turumuzu gerçekleştirmek üzere Bamberg’den ayrılıyoruz. Belkide tüm Almanya’nın en güzel ve kesinlikle en ünlü kasabası. Merkezi, günümüz Pazar yeri ve Jakob's Kilisesi dir. Geçen zamandan hiç etkilenmemiş orta çağ kasaba merkezi ve onu tümüyle çevreleyen, hasarsız 14.yy’dan kalma koruma duvarları ile tanınıyor Rothenburg. Burada bulunmak, zaman içinde geriye gitmiş hissi veriyor ziyaretçilerine. Orta çağda özgür bir imparatorluk şehri olarak anılıyor, 15.yy’da Heinrich Toppler idaresinde altın çağını yaşıyor. Aynı dönem içerisinde 6000 nüfuslu bu kasaba, Frankfurt ve Münih’den çok daha büyük bir yerleşim haline geliyor. Şimdilerde Rothenburg, küçük bir kasaba, büyük bir turistik merkez. Karakter ve cezbedici güzellikler ile dolu kasabalar ilginizi çekiyorsa Rothenburg’a hayran kalacaksınız. Rothenburg turunda; Marktplatz, St. Jakobs-Church, Rathausturm (Kasaba Binası Kulesi), Altstadt, Rathaus (Eski belediye binası), 14.yy’dan kalma Siebersturm ve Kobolzeller Tor (Kobolzeller Kapısı) görülecek yerler arasındadır. Buradaki gezimizin ardından dinlenmek üzere otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.

    3. Gün                 WÜRZBURG – DINKELSBUHL -  AUSBURG – MUNIH

    Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Almanya’da en iyi korunmuş orta çağ şehirlerinden biri olan Dinkelsbühl’u keşfetmek üzere yola çıkıyoruz. 400 yıldan beri manzarası değişmemiş olan bu şirin kent, 1806 yılında Bavaria’ ya bağlanmış ve 1888 yılında Berlin ile Münih’ ten gelen sanatçılar, şehrin güzelliğinden etkilenerek çeşitli eserlere imza atmışlar. Tur bitimi Ausburg’a transfer oluyoruz. Ausburg, Almanya’nın en eski şehirlerinden ve Bavyera eyaletinin en büyük 3. şehridir. Şehrin adı MÖ 15 yılında Roma imparatoru Augustus'un askeri üs olarak kurduğu yerleşim merkezi Augusta Vindelicorum'dan gelir. Buradaki gezimiz esnasında; Azize Anna Manastırı, Dom, Azize Mary Katedrali ve Aziz Ulrich-Aziz Afra Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi Münih’te bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

    4. Gün                 AUSBURG – SCHWANGAU – MUNIH

    Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından Bavaria Kralı Louis II'nin ("Deli Kral Ludwig") emriyle Bavyera Alpleri'ndeki Pöllat Boğazı üzerindeki bir kaya çıkıntısının üzerine inşa edilen gösterişli  Neuschwanstein şatosuna gitmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Neuschwanstein şatosu; İnşaat 1868 yılında başlamış ve hiçbir zaman tamamlanamamıştır. Walt Disney’in Uyuyan Güzel masalına ilham olan şatonun bugünkü halini almasını sağlayan, hatta logosunda da kendine yer bulan Neuschwanstein kalesi; Almanya’nın Bavyera eyaletinde en çok ziyaret alan yapıların başında geliyor. Bu efsanevi şatoyu gezdikten sonra Avrupa’nın en önemli sanat, teknoloji, finans, kültür, inovasyon, eğitim ve turizm merkezlerinden Bavyera eyaletinin başşehri Münih’e dönüyoruz. Şehir turumuzda ilk durak, etrafı müzeler, kiliseler, dükkanlar, kafelerle çevrili, şehrin kalbinin attığı yer Marienplatz, zarif kubbeleri, etkileyici çan kulesiyle ilgi çekici güzelliğe sahip Eski Belediye Binası (Altes Rathaus), Münih denilince ilk akla gelen yapılardan, şehrin adeta sembolü Yeni Belediye Binası (Neues Rathaus) 14.yüzyıl gotik tarzda inşa edilmiş İsator Kapısı, yine Münih’in simgesi olarak kabul edilen Kral Ludwing’in altın mezarı ve birçok hazinenin sergilendiği Fraunenkirche (Meryemana Kilisesi) görülecek yerler arasında. Tur bitimi dinlenmek üzere otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.

    5. Gün                 MUNIH – HALLSTATT –SALZBURG

    Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından Avusturya’da Viyana’nın popülerliğini devralan, insanı bir masalın tam da ortasında hissettiren Hallstatt’a doğru yola çıkıyoruz. Doğanın bütün renklerini ve canlılığını, tertemiz havayı, insanın ruhunu arındıracak kadar güzel ve etkileyici dingin göl atmosferini yaşayacağınız dünyada görülmesi gereken 100 yerden biri olarak geçen Hallstatt, aynı zamanda UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine ekli. Göl kenarında banklarda oturup kuğuları ile dinlendirici, huzur veren manzarayı izleyebilir, ara sokaklarında birbirinden güzel evlerin arasında gezebilir, Hallstat’ın merkezi Market Square’de bölgeye özgü  ürünlerin satıldığı mağazalarda alış veriş yapabilir, kasabanın merkezinden rahatça ulaşabileceğiniz finiküler ile 350 metre yukarıdaki gözlem noktası (skywalk) dan Hallstat gölünün muhteşem panoramik görüntüsünü izleyebilirsiniz. Hallstatt gezimiz sonrası Mozart’ın notalarının yükseldiği Salzburg’a hareket edeceğiz. Doğu Avrupa’nın yemyeşil ormanlık yollarında harika manzaralar eşliğinde Salzburg’a varmışımızla birlikte otelimize geçeceğiz. Konaklama otelimizde.

    6. Gün                 SALZBURG – İSTANBUL   

    Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından Salzburg’u keşfetmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Salzburg’un en önemli ve en gözde yerlerinden 900 yıllık tarihe sahip Avrupa’nın en büyük kalesi Festung Hohensalzburg, çiçekler ve birbirinden etkileyici heykellerle donatılmış sahip Mirabell Sarayı bahçesi, Ortaçağ, Barok ve Rönesans dönemine ait binaların bulunduğu eski şehir ve Residence Mey danı, aşıkların aşklarının sonsuza dek sürmesi için, dileklerini yazdıkları kilitlerin asıldığı Makartsteg köprüsü, kuşların ve nehrin sesi ile oluşan mükemmel senfoniyi banklarda oturarak iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Salzburg şehrini ikiye ayıran  Salzach Nehri, tabelaları ferforjeden yapılmış  ünlü markaların mağazalarının olduğu Salzburg’un kalbi ve en güzel caddesi Getreidegasse Caddesi, Getreidegasse Caddesi üzerinde dikkatinizi çekecek Mozart'ın doğduğu ev, altın rengi kocaman bir küre üzerinde ayakta duran bir adam heykeli ile Kapitelplatz' Mozart’ın ihtişamlı heykelinin de bulunduğu Mozartplatz, görüldükden sonra havalimanına transferimiz gerçekleşecek. Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuyoruz. Turumuz önceden vermiş olduğunuz adrese yapılacak kişiye özel transferiniz ile sona eriyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • Önemli Notlar:

    Programda belirtilen uçuş saatleri Türk Havayollarından alınmıştır. Uçuş saatlerine gelebilecek herhangi bir değişiklikten, uçak iptalinden, uçağın teknik aksaklıklarından dolayı ortaya çıkabilecek rötarlardan, yolcunun iç hat uçuşlarını kaçırmasından kaynaklanan aksaklık veya doğabilecek problemlerden acentamız kesinlikle sorumlu tutulamaz.

    Acentamız gerekli gördüğü durumlarda haber vermeksizin programın içeriğini bozmadan şehirlerin program içindeki sırasını ve uçulacak olan ana havayolunu değiştirebilir.

    Turumuzun gerçekleşebilmesi için en az 15 kişinin katılımına ihtiyaç vardır. (Gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde acentamız programı iptal etme hakkına sahiptir.)

    Oteller check-in saati genelde 14:00, check-out ise 12:00 civarındadır.

    Otellerde üç kişilik odaların standardı diğer iki kişilik odaların standardı ve ebatları ile genelde aynıdır.
    Konforunuzu etkilememesi adına bir adet çift ve bir adet tek kişilik oda rezervasyonu yaptırmanızı tavsiye ederiz. Sonrasında oluşabilecek herhangi bir şikayetten acentamız sorumlu değildir.

    Panoramik şehir turları herhangi bir müze veya ören yeri girişi içermez.

    Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun kabin içine 23x40x55cm ebatlarında bir parça eşya alma hakkı vardır. Bu seyahat esnasında kişi başına bagaj hakkı maksimum 23 kg ile sınırlıdır. Ekstra valiz veya ağırlıktan veya ödenecek ekstra bagaj ücretinden acentamız ve tur rehberi kesinlikle sorumlu değildir.

    Bu seyahate katılacak olan her yolcunun (TC vatandaşları için geçerli) pasaport temdit süresinin en az 9 ay olması gerekmektedir.

    Bu tur için rezervasyon yaptırırken pasaportunuzda yazılı olan isminizi birebir şekilde veriniz. Ayrıca pasaport numaranız ve geçerlilik süresi de gerekmektedir. Uçuş öncesi check-in esnasında isimden kaynaklanan herhangi bir problemde acentamız kesinlikle sorumlu değildir. Biletler düzenlendikten sonra (iç veya dış hat fark etmeksizin) isim değişikliği kesinlikle yapılamaz.

    Seyahatiniz esnasında yanınızda mutlaka bir sweatshirt ve yağmurluk bulundurunuz. Kapalı mekanların çoğunda kuvvetli bir klima sistemi mevcut olmaktadır ve yapacağınız uzun uçak yolculuklarında da bu tarz giyeceklere ihtiyacınız olacaktır.

    Yurt dışı çıkışında gümrük ve pasaport engeli olan yolculara seyahate katılamama durumlarında hiçbir ücret iadesi yapılmaz.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

     

     

     

     

     

    17 – 22 Eylül 2024

     1.990 Euro

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 17 Eylül Salı saat: 05.10

      17 Eylül  TK 1587   İstanbul (IST)       08.05 – Frankfurt (FRA)   10.15

      22 Eylül  TK 1384   Salzburg (SZG)     19.15 – İstanbul  (IST)     22.45

    06 – 11 Mayıs 2025

     1.990 Euro

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 06 Mayıs Salı saat: 05.00

      06 Mayıs  TK 1587   İstanbul (IST)       08.05 – Frankfurt (FRA)   10.15

      11 Mayıs  TK 1384   Salzburg (SZG)     19.15 – İstanbul  (IST)     22.45

      SINGLE Oda Farkı :

     

    690 +  EUR

     

     

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarSEVAL KARAMANLIOĞLU

MSC Cruize splendida ile Italya Franca ispanya fas portekiz turuna katilmistik kasim 2016 da,Golden bay turizm duzenledigi 09 temmuz 2017 Amerikan Holland line NORVEC tutuna katildik 15 gun muhtesemdi rehberimiz Serdar Guzelce 'nin katkilariyla tesekkurler.

Seval KARAMANLIOĞLU

yorumlarŞULE ŞAHİN

Çok değerli Mülkiye mezunları ve sevgili katılımcılar, bir ODTÜlü olarak bu gezide sizleri tanıdığım ve yepyeni dostlar edindiğim İçin çok mutluyum. Başta Tuğrul bey ve Golden Bay olmak üzere herkese bu güzel gezi icin çok teşekkür ediyorum. Sonraki gezilerde sağlıkla görüşmek dileğiyle çok sevgiler

Şule ŞAHİN

yorumlarMEHMET MÜDERRİSOĞLU

15-23 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlediğiniz GÜNEY AFRİKA turuna ailece katıldık.  

Öncelikle daha yola çıkmadan firmanızdan gördüğümüz ilgi Betül hanım sayesinde yolculuğumuzun çok iyi geçeceğini gösteriyordu.  Kendisine özellikle teşekkürlerimizi iletmenizi rica ederim.

Rehberimiz Deniz Kılıç ise şimdiye kadar gittiğim yirmiden fazla seyahatimde en ilgili, en candan, en işini sevgi ve istekle yapan biri idi. Sizi onunla çalıştığınız için kutlarken onu da ayakta alkışlamak isterim.

Güney Afrika uzak bir yol, bilinmeyen bir yer olduğu halde hiç sıkılmadan, yaşım icabı yorucuda olsa fevkalade zevk alarak katıldık.  Kaldığımız ilk otel çok harika olmasa bile idare eder derecede idi.  Ancak Sun Cityde kaldığımız otel fevkalade idi.  Açıkçası keşke bir gece daha kalabilseydik demek isterim.

Tümüyle GOLDEN BAY TURİZM ailesine sonsuz teşekkürler ederim, tümüyle her şey muhteşemdi.

Bundan sonra yapacağınız gezileri ilk duymak ve özellikle Deniz Kılıç ın katılacaklarını mutlaka uyarmanızı dilerim, gitmediğimiz destinasyonlara ise katılmak isterim.

Her şeye teşekkürler eder, tüm çalışan ailenize sevgilerimi iletirim.
 
Mehmet MÜDERRİSOĞLU

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim