Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

NEHİR TURLARI

Anasayfa » Nehir Turları » Rhone & Saone Nehirleri » AMADEUS PROVENCE İLE GÜNEY FRANSA & BURGONYA & PROVENCE & RHONE & SAONE NEHİRLERİ
Exclusive
AMADEUS PROVENCE İLE GÜNEY FRANSA & BURGONYA & PROVENCE & RHONE & SAONE NEHİRLERİ

AMADEUS PROVENCE İLE GÜNEY FRANSA & BURGONYA & PROVENCE & RHONE & SAONE NEHİRLERİ

Lyon - Mâcon - Chalon Sur Saone(*Brancion-Cormatin) - Tournus - Lyon Avignon(1) (*Pont Du Gard) - Arles(*Marsilya-Aix en Provence) - Chateauneuf Du Rhone(*Ardeche Gorge) - Le Pouzin – Lyon
Tarihler: 11 Nisan & 13 Haziran & 24 Ekim 2024
Günler: 7 Gece 8 Gün
1999 €
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün              İSTANBUL – LYON (FRANSA)

    Turumuz kişiye özel aracın sizi adresinizden alması ile başlıyor. İstanbul Yeni Havalimanı, Dış Hatlar Terminali Türk Havayolları kontuarı önünde belirlenen saatte buluşuyoruz. Check-in ve pasaport işlemleri sonrası Türk Havayolları'nın, tarifeli seferi ile Lyon'a hareket. Lyon'a varışımızı takiben havalimanında bizleri bekleyen aracımız Fransa’nın en güzel kasabalarından biri olan Orta Çağ’dan kalma Perouges kasabasını ziyaret ediyoruz. Gezimizin ardından Lyon limanında bulunan gemimize transfer. Gemiye check-in yaptıktan sonra, kabinlere yerleşiyor ve ardından serbest zaman veriyoruz. Gemimiz 22.00'de hareket edecektir. Akşam yemeği ve konaklama gemimizde.

    2.Gün              MÂCON

    Gemimiz Mâcon limanına saat 06.00’da yanaşacaktır. Kahvaltı sonrası arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği Macon Bölgesi ve Beaujolais müzesi turuna katılabilirler. Turumuzda uçsuz bucaksız ve muhteşem manzaralar eşliğinde üzüm bağlarının arasından yol alacak, tüm dünyada markalaşmış Beaujolais yerel içeceklerinin yetiştirildiği Solutré ve Pouilly bölgelerini panoramik olarak keşfedeceğiz. Gezimizden sonra öğle yemeğimizi almak üzere gemimize transfer oluyoruz. Yemeği takiben Duboeuf ailesinden Monsieur Georges Duboeuf tarafından eski Romaneche-Thorins tren garının 1993 yılında müzeye dönüştürülmesi ile Beaujolais yerel içeceklerinin üretildiği ünlü bir imalathaneyi gezerek Fransa’nın “en Fransız” yerel içeceklerini tanıyacak, tadım yapma fırsatını bulacağız. Gezimizin ardından gemimize transfer. Macon limanından gemimizin hareket saati 18.00’dir. Akşam yemeği ve konaklama gemide olacaktır.

    3.Gün              CHALON SUR SAONE – TOURNUS

    Gemimiz Chalon Sur Saone limanına saat 01:00’da yanaşacaktır. Kahvaltı sonrası arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği Beaune kasabası & hotel dieu müzesi ve Cormatin şatosu turuna katılabilirler. Beaune kasabası, gerek mimarisi gerekse “patisserie” ve cafe’leriyle etkileyici ve defalarca gitseniz dahi hiç sıkılmayacağınız, meşhur üzüm bağlarıyla çevrili bölgede olan özel bir kasabadır. Kasaba ziyaretimizden sonra, mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi olan ve 15. yy’dan kalma “Hotel Dieu” Müzesini keşfedeceğiz. Harika mimarisi ve bir kısmı korunmuş iç dekoruyla gezerken keyfine doyamayacağınız bu tarihi bina, kasabanın tam da göbeğinde yer alıyor. Sonrasında serbest zaman, Burgonya Bölgesi içecekleri, hardalları gibi yerel ürünleri bulabileceğiniz birçok dükkân karşınıza çıkacak. Gezimizin ardından öğle yemeğimizi almak üzere gemimize transfer oluyoruz. Öğle yemeğimizi gemide aldıktan sonra, takriben 40 dakikalık mesafedeki 17.yy’dan kalma, bölge markizlerinin güç ve ihtişam timsali olarak inşa ettirdikleri Cormatin Şatosunu gezeceğiz, o dönemin aristokratik hayat tarzı hakkında bilgilerimizi tazeleyecek ve bahçelerinde vakit geçireceğiz. Daha sonra Tournus'da bizleri bekleyen gemimize dönüş. Gemimiz öğleden sonra Tournus limanına gitmek için 14:30’da hareket edecektir. (Tura katılmayan misafirlerimiz gemide seyir halinde olacaktır.) Tournus limanına varış saati 17:30’dur. Buradan 19:30’da hareket edecektir. Akşam yemeği ve konaklama gemimizde.

    4.Gün              LYON

    Gemimiz Lyon limanına sabah saat 07:00’da yanaşacaktır. Kahvaltı sonrası arzu eden misafirlerimiz rehberimizin düzenleyeceği Lyon Yürüyüş Turuna katılabilirler. Gemimiz bu limandan saat 12.00’de hareket edecektir. Öğle ve akşam yemeklerini seyir esnasında alacağız. Konaklama gemimizde.

    5.Gün              AVİGNON

    Gemimiz Avignon limanına sabah saat 09:00’da yanaşacaktır. Kahvaltı sonrası arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği baux de provence ve carrieres de lumieres show’u/sergisine katılabilirler. Avignon’a 40 km mesafedeki Baux Köyü, yakınındaki “Carrieres de Lumiere” adı verilen ve yapılan düzenlemelerle interaktif bir müzeye dönüştürülen ve ünlü Fransız sinema yönetmeni Jean Cocteau tarafından keşfedilen bu eski taş ocağında Cocteau 1960 yılında Orphee’nin Vasiyeti filminin çekimi ve bu vesile ile bu gözlerden uzak kalmış terk edilmiş ocağı tüm dünyaya tanıtmayı başarmıştır. İçeriye girer girmez bizleri büyüleyecek bu ortamda zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağız. Öğle yemeğimizi gemiden yanımıza getirdiğimiz kumanyalarımız ile alacağız. Ziyaretimizi takiben hemen yanımızdaki Provence deyince olmazsa olmazlardan sayılan tipik Provence köyü olan BAUX köyüne gidiyoruz. Tepelere konuşlanmış küçük ama tarihi dokusuyla nefes kesen ve ismini bir zamanlar çıkarılan Boksit madeninden alan Baux, köyünün labirenti andıran ufak ve dar sokaklarında butik mağazalar, minik kafeler arasında gezeceğiz. Gezimizi takiben gemimize transfer oluyoruz. Akşam yemeğimizden sonra gemimiz Avignon’dan saat 19:00’da hareket edecektir.

    6.Gün              ARLES

    Gemimiz sabah saat 00:01’da Arles limanına yanaşacaktır. Kahvaltı sonrası arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği St. remy de provence - Aix en Provence turuna katılabilirler.

    Turumuzda Provence Bölgesi’nin en fazla gezilen köylerinden birine doğru yola çıkıyoruz. St. Remy de Provence’de şehri tanıyıp, bölgeyi keşfediyoruz. Gezimizden sonra öğle yemeğimizi almak için gemiye transfer oluyoruz. Akabinde bölgenin Avignon’dan sonraki en büyük şehri olan, suların ve sanatın şehri olarak anılan Aix en Provence’a doğru yola çıkıyoruz. Burada da modern resmin babası olarak anılan Cezanne’ın izlerini takip edecek, Fransa tarihine yön vermiş Emile Zola’yı hatırlayacağız. En eski kısımlarının dar sokaklarını gezerek şehri keşfedecek, Ana caddesi üzerinde alışveriş yapma olanağı bulacağız. Gemimiz saat 18.30’da Arles’dan hareket edecektir. Akşam yemeği ve geceleme gemimizde yapılacaktır.

    7.Gün              CHATEAUNEUF DU RHONE - LE POUZİN

    Gemimiz Chateauneuf Du Rhone limanına saat 04:30’da yanaşacaktır. Le Pouzin limanına gitmek için buradan saat 08:30’da hareket edecektir.  (Tura katılmayan misafirlerimiz gemide seyir halinde olacaklardır.)  Kahvaltının ardından, arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği Grignan köyü & trüf mantarı çiftliğinde mantar avı ve bölgenin yerel içeceği eşliğinde mantar tadımı turuna katılabilirler. Lavanta tarlaları ile çevrili, Fransa’nın güneydoğusundaki en tarihi köylerden biri olan Grignan’a doğru yola çıkıyoruz. Sarp kayalıkların eteğine kümelenmiş evleri ve dar sokaklarıyla Grignan köyü, 12.yy’dan kalma şatosu, çınarların gölgelendirdiği çeşmeleri, üzümden yapılan yerel içeceği, peyniri, değerli trüf mantarları ile nam salmış. Romantik Madame Sevignet’ye dair dinleyeceğimiz hikâyeler bu tipik Provence köyü gezimize ayrıca renk katacak. Gemimiz Le Pouzin limanına saat 12:30’da yanaşacaktır. Öğle yemeğimizi almak üzere gemimize transfer olacağız. Le Pouzin den hareket saati 14:00’dır. Akşam yemeği ve konaklama gemimizde.

    8. Gün             LYON (FRANSA) – İSTANBUL  

    Gemimiz sabaha karşı saat 02.00’de Lyon limanına yanaşacaktır. Kahvaltı sonrası gemiden çıkış işlemlerinin ardından ve Lyon şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz.  Öğleden sonra havalimanına transfer oluyoruz. Check-in ve Pasaport kontrolü sonrası Türk Havayolları’nın tarifeli seferi ile saat İstanbul Yeni Havalimanına hareket. İstanbul’a varışımızın ardından turumuz önceden vermiş olduğunuz adrese yapılacak kişiye özel transferiniz ile sona eriyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • *Programda belirtilen saatler havayolu ve gemi firmasından alınmıştır. Saatlerde oluşabilecek herhangi bir değişiklikten acentemiz sorumlu değildir. Dolayısıyla herhangi bir saat değişikliği durumunda acentemiz programın

    içeriğini düzenleme hakkını saklı tutar. Ayrıca deniz & nehir turlarımızda ani gelişen liman şartları, kötü hava şartları, su seviye değişimi, deniz & nehir trafiği, nehir seviye havuzlarındaki grev vb. “fors majör” nedenlerden ötürü gemi

    firması ve gemi kaptanı programda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu değişikliklerden acentemiz sorumlu olmayacaktır.

    *Tura başlangıç için acentemiz tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havalimanında ya da geminin yanaşacağı limanda hazır bulunmayan, uçağı ya da gemiyi kaçırarak binemeyen yolcuların seyahati gerçekleştirememelerinden acentemiz sorumlu olmayacaktır. Uçağı ya da gemiyi kaçıran yolcuların tura yeniden dahil olmaları için gerekli olacak ulaşım masrafları kendilerine aittir.

    *Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun kabin içine maksimum 8 kg ve 40 cm (yükseklik) x 23 cm (en) x 55 cm (boy) ebatlarında bir parça eşya alma hakkı vardır. Bununla birlikte her yolcu uçağın bagajına vermek kaydıyla yanına 1 adet valiz alabilme hakkına sahiptir. Bu valizin izin verilen ücretsiz kilo sınırı havayolu şirketi, uçuş güzergahı ve biletin sınıfına göre değişkenlik göstermektedir. Uçuş öncesi lütfen biletinizden veya acentemizden teyit ediniz.

    *Gemiye yapılan check-in esnasında istisnasız her yolcunun (çiftlerde sadece 1 kişi) manyetik “cruise card”larını alırken kredi kartını ibraz etmesi veya nakit depozit yatırması gerekmektedir. Bu ibraz sonucunda her kredi kartından kişi başına ortalama 300 USD’lik bir provizyon çekimi yapılacaktır. Bunun nedeni sizler gemiye check-in

    yaptıktan sonra seyir esnasında gemi içinde yapacağınız ekstra harcamalar içindir. Gemi içindeki ekstra harcamalarınızı check-in esnasında sizlere verilmiş olan bu manyetik cruise card ile yapabileceksiniz. Gemide casino haricinde hiç bir yerde nakit para geçmemektedir. Tüm harcamalarınızı odalarınızdaki interaktif televizyonlardan, gemi içerisindeki interaktif ekranlardan veya resepsiyondan takip edebilirsiniz.

    *Gemiye alkollü içki, ütü, saç kurutma makinası, kettle, biberon ısıtıcı, elektrikli battaniye vb. eşyalar sokmak kesinlikle yasaktır. Her kabinde saç kurutma makinası bir çok kabinde kettle mevcuttur.

    *Gemi seyahatimizin başlangıcında valizleriniz için belirli renklerde valiz etiketleri tahsis edilecektir. Bu etiketlerin eksiksiz doldurulması valizlerinizin kabinlerinize doğru olarak gelmesi açısından son derece önemlidir.

    *Valizleriniz geminin ilk kalkış gününde akşam geç vakite kadar kabinize gelmeyebilir. Bu yoğunluk ve kalabalıktan kaynaklanan, kesinlikle geminin sorumluluğunda olan bir durumdur. Bu yüzden gemiye bineceğiniz ilk gün önemli ihtiyaçlarınızı küçük bir el çantasına koyup yanınıza almanızda fayda vardır.

    *Acil bir durumda tahliye prosedürlerini tanımanız açısından seyahatinizin ilk günü çok kısa sürecek bir güvenlik tatbikatı ve brifingi yapılacaktır. Katılımı son derece önemlidir. Tatbikattaki buluşma noktasına rehberleriniz ve odanızdan sorumlu gemi çalışanı yönlendirmektedir.

    *Gemi yolculuğu sırasında masanızın ilk gün belirlendiği, ana alakart restaurantta alacağınız akşam yemeklerinden bazıları resmi akşam yemeği olacaktır. Gemi kuralları gereği burada yemek isteyen her erkek yolcumuzun takım elbise, kadın yolcumuzun da gece elbisesi giyinmesi zorunludur. Arzu eden yolcularımız bu resmi akşamlarda ya da diğer akşamlarda yemeklerini geminin başka restaurantlarında ve açık büfesinde alma hakkına sahiptir.

    *Geminin ücretli olan uydu bağlantılı internet sisteminden faydalanabilirsiniz. Maliyetinin düşük olması için mutlaka gemi tarafından önerilen paketleri tercih ediniz.

    *Gemide her akşam, bir sonraki güne ait ayrıntılı bir program kabininize teslim edilecektir. Bu programda, gemi içerisindeki tüm aktiviteler, eğlence organizasyonlarına dair bilgiler ve önemli notlar eksiksiz şekilde yer almaktadır.

    *Tur süresince tüm özel eşyalarınıza titizlikle sahip çıkmanızı önemle rica ederiz. Gemide tüm kabinlerde değerli eşyalarınızı muhafaza edebileceğiniz bir kasa mevcuttur. Acentamız kabinde ve bagajda unutulan para veya değerli eşyaların kaybolmasından ve çalınmasından dolayı sorumluluk üstlenmemektedir. Bulunan eşyalarınızın bulunduğu ülkeden karşı ödemeli kargo hizmeti ile tarafınıza gönderilmesi konusunda destek sağlanacaktır.

    *Tur başlangıcından sonraki günlerde de geminin limanlardaki kalkış saatlerine kesinlikle riayet edilmesi gerekmektedir. Limanlarda geminin kalkış saatinden en geç 45 dakika önce gemiye giriş yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde gemiye giriş yapamayabilirsiniz. Böyle bir durumdan acentemiz sorumlu olmayacaktır. Gemi turuna izin verilen uygun bir limandan yeniden dahil olunması için gerekli olacak ulaşım masrafları yolcunun kendisine aittir.

    *Cruise gemilerinde uzman doktorların ve tıbbi personelin hizmet verdiği, donanımlı Sağlık Merkezi bulunmaktadır. Acil durum numarasını arayarak 24 saat boyunca acil durum hizmetlerinden de yararlanmak mümkündür.

    Gemide sunulan sağlık hizmetleri ücretlidir. Nehir gemilerinde sağlık personeli bulunmamakta olup acil durumlarda ambulansların gemiye ulaşması mümkündür.

    *Gemi seyahatinizin sonunda ise valizlerinizi toplayarak bir gece önceden kabinlerinize bırakılacak etiketleri takarak saat 00.00’a kadar kabin kapılarınızın önüne bırakmanız gerekmektedir. Ertesi sabah gemiden çıkış işlemleri sonrasında valizler geminin dışında bulunan istasyonlardan yolcular tarafından teslim alınacaktır.

  •  

    TUR ÜCRET DETAYLARI

    [2 Kişilik Kabinde Kişi Başı]

    KATEGORİLER

    11.04.2024

    13.06.2024

    24.10.2024

      Dış Kabin (16m2)

    1.999 €

    1.999 €

    1.999 €

      Orta Kat French Balkonlu Kabin (B4)

    2.099 €

    2.099 €

    2.099 €

      Orta Kat French Balkonlu Kabin (18m2)

    2.199 €

    2.199 €

    2.199 €

      Üst Kat French Balkonlu Kabin (18m2)

    2.299 €

    2.299 €

    2.299 €

      Üst Kat Gerçek Balkonlu Suite Kabin (26m2)

    2.499 €

    2.499 €

    2.499 €

      Nehir Gemisi Servis Hizmet Ücreti

      Gemide misafir tarafından direkt olarak gemiye ödenir

    77 €

    77 €

    77 €

      SINGLE Oda Farkı :

     

      ÇOCUK İndirimi :

      BEBEK :

    Dış Kabin + 1.599€, Orta Kat Kabin 1.699 €, Üst Kat Kabin 1.799 €, Suite Kabin 1.899 €

    Nehir gemilerinde çocuk ve bebek ile seyahati için gemi şirketinin bu konuda müsaitlik ve onayı doğrultusunda fiyat verilir.

  • AMADEUS PROVENCE GEMİSİ ÖZELLİKLERİ

    2017 yılında seferlerine başlayan gemi, 110 metre, 70 kabin / 140 yolcu kapasitelidir. Tüm kabinlerde; oturma alanı, Tv, wi-fi hizmeti, kasa, saç kurutma makinası vb hizmetler bulunmaktadır.

    Kapsamlı restoran ve Panorama-Bar, geçen nehir manzaralarının muhteşem manzarasını sunar ve açık, cam korumalı Nehir Terası, hava nasıl olursa olsun açık havada dinlenmenizi sağlar.

    Buna ek olarak, AMADEUS Provence, AMADEUS filosunun yüzme havuzlu bir havuz güvertesi ve güneşte gemide dinlenerek saatler geçirebileceğiniz Lido Bar'ı içeren ilk gemisidir. Yolcu gemisinin lüks düzeni ve donanımı, özenli gemi içi hizmetimizle tamamlanır. Mürettebat, AMADEUS Provence'taki deneyiminizin unutulmaz olmasını sağlamak için rahatınızı görecek ve tipik Avusturya konukseverliği ile her dileğinizi yerine getirecektir.

Misafir Yorumları

yorumlarOSMAN BARIŞ YAY

Hizmet ve insan kalitesi,fevkalade

Osman Barış YAY

yorumlarZEYNEP ULAŞAN

Tuba hanim,

Bizlere yasattiginiz tum guzel turlar icin gercekten cok tesekkurler. Hepsi ayri ayri cok keyifli idi. Daha nicelerinde bulusmak uzere . Sevgiler

Zeynep ULAŞAN

 

yorumlarSENİHA ÖZKARTAL

En son Eylül ayında Kanada-Alaska turu yaptık çok güzel bir gezi programı ve muhteşem bir organizasyondu
Her zaman ilk tercihimiz Golden Bay gemi turlarıdır herkese tavsiye ederim

Seniha ÖZKARTAL

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim