Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Amerika & Kanada Turları » “SIGNATURE” SON BAHARDA AMERİKA ŞEHİRLERİ ve DOĞASI (30.09.2023 TARİHİNE KADAR ODA BAŞI $300 İNDİRİM)
Exclusive
“SIGNATURE” SON BAHARDA AMERİKA ŞEHİRLERİ ve DOĞASI (30.09.2023 TARİHİNE KADAR ODA BAŞI $300 İNDİRİM)

“SIGNATURE” SON BAHARDA AMERİKA ŞEHİRLERİ ve DOĞASI (30.09.2023 TARİHİNE KADAR ODA BAŞI $300 İNDİRİM)

New York(2) – New Port – Rhonde Island Providence (1) – Boston – Manchester – Vermont Burlington (1) – Albany (1) – Philadelphia – Atlantic City (1) – Washington (1)
Tarihler: 21 Eylül & 05 Ekim 2024
Günler: 7 Gece 8 Gün
3099 $
BİLGİ İSTEYİN
  • 1. Gün           İSTANBUL - NEW YORK   İstanbul Atatürk Havalimanında saat 04:30’da bulunma. Pasaport, check-in ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK 003 nolu seferi ile saat 07:45’de Amerika’nın en önemli şehri olan New York'a hareket. Yaklaşık 10 saatlik bir uçuştan sonra saat 11:20'de New York’a varış. Havalimanında sizleri bekleyen rehberimiz tarafından karşılanma ve özel aracımız ile otelimize transfer olmadan önce New York şehrini tanıtan panoramik bir tur yapacağız. Bu tur esnasında Manhattan, Birleşmiş Milletler Binası, Madison Square, Central Park, Rockfeller Center, Dünya Ticaret Merkezi, Times Meydanı göreceğimiz yerlerden bazıları. Tur sonrası otelimize geçiş ve odaların dağılımından sonra dinlenmek için serbest zaman. Rehberiniz akşam yemeği için restoran önerilerinde bulunacak.

    2. Gün           NEW YORK 
      
    Sabah kahvaltısından sonra rehberimiz ile lobide buluşma ve New York’un en önemli simgeleri turunu yapacağız. Metro ile yapacağımız bu tur sırasında ilk önce dünyanın en yüksek binalarından biri olan Empire State Building binasına çıkmak için bu muhteşem yapıya geleceğiz. Yüksek hızlı asansörleri ile binanın 320 metre yüksekliğinde bulunan 86.kattaki ısıtma ve soğutma sistemine sahip terastan muhteşem bir New York manzarası seyredeceğiz. Daha sonra tekne ile 1 saat sürecek muhteşem bir tur yapacağız.  New York - New Jersey arasında yer alan Hudson Nehrinden hareket ederek New York'un tüm simgelerini görme şansına erişeceğiz. Brooklyn Köprüsü, Dünya Ticaret Merkezi, Özgürlük Heykelinin bulunduğu Liberty Island ve 1892-1954 yılları arasında göçmenlerin kontrol noktası olan Ellis Adaları görülecek yerlerden bazıları. Tur sonrası Manhattan Adasına dönüş ve otelimize transfer. Alışveriş yapmak ve çevreyi tanımak için serbest zaman. Geceleme otelimizde.

    3. Gün           NEW YORK – NEWPORT – RHODE ISLAND
    Sabah kahvaltısından sonra otelden ayrılarak New England olarak adlandırılan bölgenin söylenmesi en zor eyaleti olan Massachusetts'e doğru yola çıkıyoruz. Atlantik kıyısından ilerleyeceğimiz bu turumuzda ilk durağımız New Haven olacak. ABD'nin Connecticut eyaletinin ikinci büyük şehridir. New Haven şehir merkezinin büyük kısmını bu şehirde bulunan Yale Üniversitesi'nin kampüsü oluşturmaktadır. Burada yapacağımız turun ardından muhteşem manzaralar ile Rhode Island’da bulunan New Port’a gidiyoruz. Burada ilk durağımız 1893-95 arasında, Yaldızlı çağ olarak adlandırılan dönemde Amerika’nın en zengin kişilerinden biri olan Cornelius Vanbilit tarafından yapılmış yazlık sarayı geziyoruz.  Daha sonra Atlantik kıyısının en ünlü tatil beldelerinden biri olan Cape Cod bölgesindeki Falmouth ve Barnstable kasabalarını ve muhteşem manzaraları görüp günümüzü otelimizde bitireceğiz. Geceleme otelimizde.

     

    4. Gün           RHODE ISLAND – BOSTON – MANCHESTER – VERMONT – BURLINGTON                     Sabah kahvaltısından sonra otelden ayrılarak içinde barındırdığı Dünyaca meşhur Harvard, MIT ve Boston Üniversiteleri ile Üniversite Başkenti olarak adlandırılan Boston'a gidiyoruz. Şehre girdikten sonra ilk önce şehir turunu yapacağız. Bu turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasında Harvard ve MIT Üniversiteleri, Boston Hükümet Binası, Boston limanı sıralanabilir. Burada vereceğimiz kısa molanın ardından muhteşem bir Yol Bizleri Bekliyor. Amerika’nın kuzey ormanlarının yer aldığı Ulusal parklara doğru yola çıkacağız. Gezimizin en güzel kısımları bugün itibari ile başlıyor. Muhteşem bir doğa ve orman güzergahında kızıl, yeşil, sarı ve turuncu tonları ile şelaleler, göller ve dağlar bizi bekliyor olacak. İlk durağımız New Hampshire’da yer alan Manchester burada yapacağımız araç gezisi ile yola devam ediyoruz. Mt. Kearsarge Forest Park, Sunapee gölü, Groton State Forest yolu ile Montpelier’de mola veriyoruz. Burası Vermont eyaletinin başkentidir. Nüfusu 2020 yılı itibarıyla 7.855'tir ve bu haliyle, eyalet başkentleri arasında nüfusu en az olan şehirdir. Burayı gezdikten sonra bölgenin en büyük kenti olan ve Champlain Gölünün kenarında kurulmuş olan Burlington’a geçiyoruz. Burada da yapacağımız turdan sonra otelimize geçiş. Geceleme otelimizde.

     

    5. Gün           BURLINGTON – ALBANY

       Sabah kahvaltıdan sonra otelden ayrılarak güneye doğru inmeye başlayacağız. İlk durağımız Crown Point olacak. İç savaş döneminden kalma kaleyi gördükten sonra Ticonderoga üzerinden bölgenin bir başka gölü olan Lake George’u takip ederek Albany’e iniyoruz. Bu günümüzde birçok doğal güzelliği, şelaleleri ve kasabaları göreceğiz. Albany’e varışta yapacağımız şehir turunda ilk durağımız Capitol Building ve Parkı olacak. The Egg Tiyatro Binası, Washington Park, New York State Museum’dan sonra Corning Tower’a çıkacağız. Turumuzun ardından otelimize transferimiz olacak. Geceleme otelimizde.

     

    6. Gün           ALBANY – PHILADELPHIA – ATLANTIC CITY                   

      Sabah kahvaltıdan sonra otelden ayrılarak Amerika Birleşik Devletleri’nin doğum yeri olan, bağımsızlık bildirgesinin imzalandığı Philadelphia şehrini gezeceğiz. Amerika’nın New York’dan sonraki ve Washington DC’den önceki başkenti olma görevini üstlenmiş bu tarihi şehirde bizi birçok sürpriz bekliyor. Konsolide bir şehir olmasının avantajını kullanacağımız bu şehirde, kısa zamanda çok fazla noktayı görme şansına sahip olacağız. İlk durağımız Philadelphia City Hall daha sonra Aşk Parkını ziyaret edip, bu güzel manzarayı her iki farklı acıdan yakalama şansına sahip olacağız. Daha sonra, Independence Hall (Bağımsızlık Meydanı), Bağımsızlık Binası ve tam karşısında bulunan, Liberty Bell(Özgürlük Çanı), her Amerikalının mutlaka ziyaret ettiği, bu ülkenin tarihi için önemli eserlerden biridir. Hangi amaçla kullanıldığı, bugün neden çatlak olduğu ve ülkenin kuruluşunda ki anekdotları rehberimizden dinleme şansı bulacağız. Sıradaki durağımız, Amerika’nın en büyük, en güzel sanat müzelerinden biri olan, Philadelphia Museum of Art. Bu devasa müze içerisinde birçok önemli tarihi eseri bulundurmaktadır. 1928 yılında tamamlanmış bu müze, Asya, Avrupa ve Amerika basta olmak üzere, dünyanın çeşitli yerlerinden 240,000 parça esere sahiptir. Bununla beraber hemen hemen hepimizin izlediği Rocky Balboa filminde, Sylvester Stallone’un canlandırdığı boksör, antrenmanlarını bu müzenin basamaklarında gerçekleştirmişidir. işte Rocky Steps(Rocky Basamakları) olarak geçen bu girişte sizde o ünlü müzik eşliğinde basamakları tırmanabilirsiniz. Aynı zamanda Rocky Balboa’nin heykeli müzenin doğu girişinde dikilmiştir, bu heykeli de görme şansı yakalayacağız. Philadelphia şehir turumuzu Benjamin Franklin köprüsünden geçerek tamamlıyoruz ve vergisiz alışveriş yapabileceğiniz ünlü TJ MAXX Alışveriş Merkezinde serbest zaman veriyoruz. Devamında varacağımız Atlantic City’de panoramik şehir turu yapacağız. Ardından otele transfer. Akşam arzu edenler şanslarını şehirde bulunan sayısız Casino’da değerlendirebilir. Geceleme otelimizde.

     

    7. Gün           ATLANTIC CITY – WASHINGTON DC

     Sabah kahvaltıdan sonra Mimarisi, tarihi ve kültürüyle bizleri karşılayan, federal devletin başkenti olma görevini üstlenmiş Washington’a doğru yola çıkacağız. Varışımızda bu muhteşem şehri tanımaya başlıyoruz. Özel statülü, Potomac nehrinin Virginia ve Maryland eyaletleri kısmında kurulmuş bu şehirde birçok farklı devlet kurumu bulunmakta. İlk durağımız, Amerikan Kongre’sini oluşturan, Senato ve Temsilciler Meclisine ev sahipliği yapan, US Capitol. Sonrasında Kongre Binası’nın çok yakınında bulunan, dünyanın en büyük kütüphanesi olma özelliğine sahip, Library of Congress(Kongre Kütüphanesi). 1800 yılında kurulmuş içerisinde yaklaşık 18 milyon eser bulunduran, ülkenin en eski federal kurumu olan bu kütüphane, içerisinde birçok tarihi eserin orijinalini barındırıyor. Dünyada sadece 3 adet bulunan orijinal Gutenberg İncil’inin bir tanesi de bu kütüphane de bulunuyor. Ayrıca dünya tarihinin en eski yazılı kalıntısı olarak Kabul edilen Sümer Tabletleri ’de bu kütüphanede bulunan eserlerden.  Sonraki durağımız Union Station. Bugün hala kullanılmakta olan hem dışarısı hem içerisi tam bir tarihi eser kıvamındaki bu istasyon sizleri etkilemeye aday. İstasyonun önündeki göbekten hem dış mimariyi hem de içerideki heykellerle beraber iç tasarımı görme şansını yakalayacağız. Amerika’nın en güzel istasyonlarından biri olan bu noktamızda aynı zamanda Amerika’nın en iyi kahvecilerinden olan bir kahvecide sizlere kimya laboratuvarını andıracak bir ortamda kahve içme şansı bulacağız. Sıradaki durağımız, National Mall isimli, ulusal yürüyüş yolu. Bu durağımızda, Washington DC ve Amerika’nın sembollerinden olan; Lincoln Memorial (Abraham Lincoln Anıtı) ve Washington Monument(George Washington Abidesi). Birbirlerini görecek şekilde mükemmel bir şekilde hizalanmış bu harika alan sizlere üç büyük eseri aynı anda görme imkânı sunuyor. National Mall’da ki yürüyüşümüz esnasında Amerika’nın savaşlar esnasında şehit ve gazi olmuş askerlerinin anısına yapılmış anıtı da göreceğiz. Sıradaki durağımız, Amerika’nin ilk başkanı ve başkente adını veren, en efsane başkanlardan biri olarak anılan, George Washington Abidesi. Yapıldığında dünyanın en uzun eseri olma unvanını kazanmış bu yapıt, bu güzel şehrin tam ortasında oturmaktadır. Sıradaki durağımız İkinci Dünya Savaşı Anıtı. Burada, İkinci Dünya Savaşı’nın yapıldığı cephelerden ikisi, Atlantik Okyanusu ve Pasifik Okyanusu muntazaman bir şekilde betimlenmiş. Havada, karada ve denizde zafer parolasıyla sembollendirilmiş bu eser 2001 yılında açılmıştır. Thomas Jefferson Anıtı sonrası belki de gezimiz sırasında en merak edileni olan The White House(Beyaz Saray). Amerikan başkanın resmi konutu olan bu alanın önüne kadar gideceğiz. Ziyaretçilere açık alanda, 7/24 başkanı protesto etmek için biriken insanları ve çatılarda bulunan keskin nişancıları görme şansı yakalayacağız. 1812 yılında İngiliz – Amerikan savaşında, İngilizler tarafından yakılmış ancak, savaştan sonra, yapısı büyük oranda korunarak inşa edilmiş, özellikle mütevazi olmasına dikkat edilmiş bu eser bütün ihtişamıyla sizleri bekliyor. Otelimize dönmeden önce M sokağı ve Georgetown Üniversitesi son noktamız olacak. Washington D.C. halkının içine karışma şansı yakalayacağımız bu Merkez cadde üzerinde birçok mağaza, restoran ve café bulabileceğiz. Bu renkli cadde üzerinde mola verdikten sonra, Amerika’nın en iyi üniversitelerinden biri olarak Kabul edilen Georgetown Universitesi binasını görme şansı yakalayacağız. Otelimize varışta dinlenmek ve alışveriş yapmak için serbest vaktimiz olacak. Geceleme otelimizde.

     

    8. Gün           WASHINGTON DC – İSTANBUL

     Sabah kahvaltısının ardından odaları boşaltılması ve check out işlemlerinin ardından otelden ayrılıyor ve bu muhteşem şehri gezmeye devam ediyoruz.  İlk durağımız, Pentagon. İçerisine girişin mümkün olmadığı, Amerikan Savunma Bakanlığı’nın Merkez üssü konumundaki Pentagon’u tepeden gören bir konuma geçeceğiz ve burada, 11 Eylül Saldırıları esnasında uçağın hangi kanada çarptığını görme imkânı bulacağız. Sıradaki durağımız Korean Was Veterans Memorial (Kore Savaşı Anıtı). Kore savaşında hayatını kaybedenlerin ve gazilerin anısına yapılmış bu anıt, Türk tarihi acısından da önemli. Arlington National Cemetery (Arlington Ulusal Anit Mezarligi). 1864 yılında Amerikan Ic Savaşı devam ederken inşa edilmiş bu mezarlık, erken dönem savaşlarda hayatını kaybetmiş ve bugün Amerika adına savaşan askerlerin gömüldüğü alan olarak kullanılmaktadır. Tur sonrası uçak saatine kadar vakit geçirmek için Tanger Outlet’e geçiyoruz. Tur sonrası havalimanı transfer oluyoruz. Türk Hava Yollarının TK8 sefer sayılı uçuşu ile saat 22:35’de İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Geceleme uçakta.

     

    9. Gün           İSTANBUL

     Yerel saat ile 16:30’da İstanbul Havalimanına varış. Turumuzun sonu.

     

     

  • fotoicon
    fotogaleri
  • Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • 23 Eylül - 01 Ekim 2023   -   $3.099,00 
    07 Ekim-16 Ekim 2023   -   $3.099,00 
    21 Eylül - 29 Eylül 2024   -   $3.099,00 
    05 Ekim - 13 Ekim 2024   -   $3.099,00 

Misafir Yorumları

yorumlarSEVAL KARAMANLIOĞLU

MSC Cruize splendida ile Italya Franca ispanya fas portekiz turuna katilmistik kasim 2016 da,Golden bay turizm duzenledigi 09 temmuz 2017 Amerikan Holland line NORVEC tutuna katildik 15 gun muhtesemdi rehberimiz Serdar Guzelce 'nin katkilariyla tesekkurler.

Seval KARAMANLIOĞLU

yorumlarMELİHA ÇIRPANLI

Baltık Başkentlerine seyahat etmiştim süper hizmet
Aldık harika tatil yaptık Rehberlik hizmeti veren Feri Hanımefendiye sevgilerimi gönderiyorum

Meliha ÇIRPANLI

yorumlarNEZAHAT EREN

Güzel geziyi gerçekleştiren sevgili arkadaşımız Tuğrul ve Sezene Golden Bay ekibine ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İleri günlerde gerçekleşecek olan gezilerde görüşmek dileğiyle sevgiler sunuyorum.

Nezahat EREN

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim