Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Hindistan Alt Kıtası Turları » BHUTAN & NEPAL TURU
Exclusive
BHUTAN & NEPAL TURU

BHUTAN & NEPAL TURU

Kathmandu (3)– Thimphu (1) – Paro (3)
Tarihler: 15 Aralık 2024
Günler: 7 Gece 8 Gün
4090 $
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İSTANBUL – KATMANDU   

    Turumuz kişiye özel aracın sizi adresinizden alması ile başlıyor. İstanbul havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde buluşuyoruz. Türk Hava Yolları’na ait tarifeli sefer ile Katmandu'ya hareket ediyoruz. Yerel saat ile sabah saatlerinde Katmandu’ya varıyoruz. Varışımızın ardından özel aracımız ile şehir merkezine varıyor ve şehir turumuza başlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Katmandu Vadisi’nde ilk durağımız Durbar Meydanı’dır. Birkaç yüzyıla yayılmış mimari harikaları görebileceğimiz Hanuman Dhoka Sarayı en göz alanlardan bir tanesidir. Budistlere ait Swyambhunath Tapınağını  gördükten sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Ardından şehrin kalbi olarak sayılan Thamel’e gidiyoruz. Katmandu’nun en hareketli bölgesi olan Thamel’i gezdikten sonra otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    2. Gün                 KATMANDU   

    Otelimizde alacağımız kahvaltının Changunarayan tapınağına doğru yola çıkıyoruz. Changu Narayan, Changu veya Dolagiri olarak da bilinen yüksek bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Lord Visnu'ya adanan ve Hindu halkı tarafından özel bir saygıyla tutulan tapınak, champak ağacı ormanı ve Changu olarak bilinen küçük bir köyle çevriliydi. Bu tapınağın Nepal tarihinin en eski tapınağı olduğu kabul ediliyor. Tapınak ziyaretinin ardından Changu Narayan'dan Telkot'a yumuşak yürüyüş yapıyoruz. Nagarkot'a vardıktan sonra Himalaya dağlarının keyfini çıkarıyoruz. Deniz seviyesinden 2.200 m yükseklikte. Kuzeydoğudaki Everest Dağı da dahil olmak üzere, özellikle gün doğumu ve gün batımında dikkat çekici olan Himalayalar manzaralarıyla tanınır. Nagarkot gezimizin ardından sonraki durağımız asırlık kültür ve geleneğini koruyan Bhaktapur Durbar Meydanı’dır. Ara sokaklarda yürüyerek kendimizi adeta 17. yüzyılda Nepal Malla döneminde hissedeceğiz. Bu büyülü ortamı ziyaret ettikten sonra otele dönüyorüz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    3. Gün                 KATMANDU   – PARO – THİMPHU

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyoruz ve Paro uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanı transferimizi gerçekleştiriyoruz. Yerel havayolları ile Paro uçuşumuzu gerçekleştiriyor ve varışımızın takiben havalimanında bizi bekleyen özel aracımız ile Thimpu’ya doğru yola çıkıyoruz. Bhutan’ın başkenti Thimpu’ya varışımızla birlikte öncelikle Bhutan’nın babası olarak adlandırılan Kral Jigme  Dorji için yapılan  Thimphu Chorten’i gezeceğiz ve ardından Thimphu vadisini güzel  gören bir nokta olan  Kuensel Phodrang’a çıkacağız. Turumuzun sonunda ise Trashichhoedzong’a gideceğiz. Turumuzun bitiminde otelimize transfer olacağız. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    4. Gün  THİMPHU – PARO

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyoruz ve Paro’ya doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 saatlik güzel  manzaralar eşliğinde yapacağımız gezimizin ardından Paro’ya varıyoruz ve ilk durağımız Simtokha Dzong olacak, öncelerde tantrik öğretilerin verildiği bir okul iken,  günümüzde Dzongkha dilini öğreten bir okul olarak hizmet vermektedir. Bu gezimizin ardından otelimize yerleşiyoruz . Öğle yemeğimizi aldıktan sonra ve turumuza devam ediyoruz. Turumuzun bu kısmında Ta Dzong’u  ziyaret ediyoruz, burası ilk başlarda gözetleme kulesi  olarak inşa  edilmiş günümüzde  Ulusal  Müzeye ev sahipliği yapmaktadır. Öğle yemeğinin ardından yürüyüş ile Rinpung Dzong’a  gezeceğiz. Bu göz kamaştırıcı yapının avlusunda 4 Budist arkadaşın hikayesinin anlatıldığı duvar resmi önünde rehberimizin hikayeyi anlatımını dinleyeceğiz. Turumuzun bitiminde otelimize transferimizi oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    5. Gün                 PARO

    Otelimizde alacağınız kahvaltının ardından otelimizindin ayrılıyoruz Chele-la geçidine doğru yola çıkıyoruz. Ormangüllerinin ve mavi ladin  ağaçlarının süslediği güzel  bir yolculuk ile Chele-la’ya ulaşıyoruz ve karşımıza çıkan  muhteşem Chomolhari ve Jichu Drake dağlarının manzaralarını izleyeceğiz. Turumuzun bitiminde otelimize transfer olacağız. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    6. Gün                 PARO  - TIGRE ( NEST MANASTIRI ) 

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tüm Bhuta’nın simgesi olan  Kaplan  Yuvası “Tiger’s Nest” gezimizi yapacağız. Buranın adının Kaplan Yuvası olması, bölgenin kaplan popülasyonunun burada olmasından kaynaklanmıyor. Efsaneye göre Guru  Rimboche 7. yy ‘da Bhutan’a Budizm’i  getirirken bir kaplanın sırtında gelmiş. Manastırın bulunduğu yüksek kayalıklara gelmiş ve burada bir mağarada meditasyon yapmaya başlamıştır.  8 formda enkarne olduğuna inanılmaktadır. Öğle yemeğinin ardından Paro  şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Göreceğimiz yerler arasında Drukgyel Dzong,  yerel  Pazar ve Paro  vadisini göreceğiz. Turumuzun bitiminde akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    7. Gün                 PARO – KATMANDU   

    Kumanya olarak alacağımız kahvaltının ardından otelimizden ayrılma işlemlerimizi tamamlıyoruz ve havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Yerel havayolları ile yapacağımız yolculuğun ardından Katmandu’ya varacağız. Havalimanında bizi bekleyen yetkililerce karşılanacak ve Katmandu’yu keşfetmeye başlayacağız. İlk durağımız Katmandu Vadisi’nin en eski şehri ve Güzel Sanatlar Şehri olarak geçen Patan. Her köşesinde 4 tane stupa tapınağı zamanının ünlü Kralı Ashoka tarafından yaptırılmıştır. Hindu ve Budist yapıları ile dolu bu güzel şehirde el yapımı işçilik ile yapılmış birçok eşya alınabilir. Gezimizin ardından Ara sokaklarda yürüyerek kendimizi adeta 17. yüzyılda Nepal Malla döneminde hissedeceğiz. Bu büyülü ortamı ziyaret ettikten sonra küçük Tibet olarak bilinen Bouddhanath Stupa’sını ziyaret ediyoruz (Stupa içine girilemeyen Budist Tapınağı anlamına gelir.) Öğle yemeğimizi turumuz sırasında alacağız. Yemek sonrası Dünya’nın en geniş tapınaklarından Pashupatinath Tapınağı’nı ziyaret etmek için hareket ediyoruz. Hinduizm tanrısı Lord Şiva’nın tapınağı olarak kabul edilen ve Katmandu’nun en eski tapınağında ölü yakma seremonilerini izleme fırsatı bulacağız. Bu turumuz esnasında Stupa’ya dua etmeye gelen Budistlerin ruhani ortamına eşlik etme şansını yakalayacağız. Otelimize transfer. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    8. Gün                 KATMANDU   – İSTANBUL  

    Kahvaltının ardında rehberin belirlediği saate kadar serbest zaman. Havaalanı transferimizi gerçekleştiriyoruz. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından Türk Havayolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Turumuz daha önceden vermiş olduğunuz adrese yapılacak olan alan – ev transferi ile turumuz son bulacak.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • *** Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

    15 – 22 Aralık 2024

    4.090 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 14 Aralık Cumartesi saat 22:00 

      15 Aralık TK 726   İstanbul              01:10  - Katmandu  10:55

      22 Aralık TK 727    Katmandu         12:25  -   İstanbul   18:25 

      SINGLE Oda Farkı :

    + 790 USD

     

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarPINAR ŞAKMAN

Tuba hanım merhabalar,

Epey uzun bir geziden bu sabah döndük. Size teşekkür etmek için yazıyorum. Gezimiz gayet güzel geçti, rehberimiz Haluk bey çok ilgiliydi, kendisinden çok memnun kaldık.

Eşimle birlikte teşekkürlerimizi iletiyor, başarılar ve sağlıklı günler diliyoruz.

Pınar ŞAKMAN

yorumlarBERRAK KINIK

Canım tuğbacığım sayende çookk keyifli nehir turları yaptık yapmayada devam ediyoruz.Güler yüzün samimiyetinle herşey çok keyifliydi iyiki varsın😘

Berrak KINIK

 

 

yorumlarMELİHA ÇIRPANLI

Baltık Başkentlerine seyahat etmiştim süper hizmet
Aldık harika tatil yaptık Rehberlik hizmeti veren Feri Hanımefendiye sevgilerimi gönderiyorum

Meliha ÇIRPANLI

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim