Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Kuzey Afrika & Orta Doğu » ANTİK MISIR & NİL NEHRİ
Exclusive
ANTİK MISIR & NİL NEHRİ

ANTİK MISIR & NİL NEHRİ

Hurgada (1) – Luksor – Edfu – Esna – Asvan – Ebu Simbel – Kahire (2)
Tarihler: 30 Eylül & 28 Ekim & 11 Kasım & 02 Aralık 2024
Günler: 7 Gece 8 Gün
3290 $
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                   İSTANBUL – HURGADA – LUKSOR  

    Turumuz kişiye özel aracın sizi adresinizden alması ile başlıyor. İstanbul havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde buluşarak check-in işlemlerimizi tamamlıyor ve sonrasında Türk Havayollarının  tarifeli seferi ile  Hurgada uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Varışımıza istinaden havalimanında bizleri bekleyen özel aracımız ile dinlenmek üzere otelimize geçiyoruz. Odalarımızda dinlendikten sonra kahvaltımızı otelde alıp Luksor’da bulunan gemimize geçmek üzere Hurgada’dan ayrılıyoruz. Check in işlemlerinin ardından Mısır’daki en büyük tapınak kompleksi  olan Karnak Tapınağını ziyaret etmek üzere gemiden ayrlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan, Dünyada bugüne kadar inşa edilmiş en geniş antik yapı olan Karnak Tapınağını gezdikten sonra gemiye transfer ve öğle Yemeği. Öğle yemeğimizin ardından dünyanın en büyük açık hava müzesinin bulunduğu Luksor’da 9. Firavun tarafından eski Mısır Tanrılarının en büyüğü Amon adına inşaa ettirilmiş Luksor Tapınağını gezeceğiz.  Açık hava müzesini andıran tapınak gezimizin ardından gemimize dönüyoruz. Akşam yemeğimizi gemimizde aldıktan sonra Karnak Işık ve Ses Gösteri’sine gideceğiz. Bu eşsiz gösterinin tadını çıkardıktan sonra dinlenmek üzere gemimize döneceğiz. Konaklama gemide.

     

    2. Gün                  LUKSOR – ESNA – EDFU

    Kahvaltının ardından Krallar Vadisi turumuz için hareket ediyoruz. Kral mezarlarını gezdikten sonra ilk kadın firavun Hatşepsut anısına yaptırılan Hatşepşut Tapınağını da göreceğiz. Kraliçe Hatşepsut’a ait ,mezar tapınaklarının en eskisi Hatşepşut’u gezdikten sonra gemimize dönüyoruz ve öğle Yemeğimizi alıyoruz. Gemi Edfu’ya haraket edecektir. Akşam yemeğimi ve konaklama gemide.

     

    3. Gün                 EDFU – KOM OMBO – ASWAN  

    Kahvaltının ardından Şahin Başlı Horoz Tapınağı olan M.Ö. 57 yılında tamamlanan Edfu Tapınağını gezeceğiz. Kom Ombo’ya doğru hareket edecek. Öğle yemeği gemide.  Yemek sonrası Nil ırmağı kıyısında, Timsah & Şahin Tanrı Tapınağı olan Kom Ombo Tapınağını ziyaret ediyoruz.  İyilik tanrısı Horus ve kötülük tanrısı Sobek yani 2 tanrı tarafından paylaşılan tek tapınak olan Kom Ombo içerisindeki kabartmalar, burayı daha sonra  kilise olarak kullanan Kıptiler tarafından silinmiştir. Nil ırmağının taşmaları ve depremler sonucu zarar görmüş tapınağın taşlarından başka inşaatlarda kullanılmak üzere kullanılmıştır. Aswan’a hareket. Akşam yemeğimi ve konaklama gemide.

     

    4. Gün                 ASWAN – ABU SIMBEL – ASWAN

    Bugün erken kahvaltımızı kumanya olarak alacağız.   Özel aracımız ile Abu Simbel’e hareket ediyoruz. Varışta muhteşem bir başyapıt olan Abu Simbel Tapınağını geziyoruz.  Bu tapınak Güney Mısırda Firavun 2. Ramses tarafından düşmanlarına ne kadar güçlü olduğunu göstermek ve eşi Nefertari’ye sevgisini  için yaptırılmıştır. Simbel dağının içerisi oyularak yapılan tapınak, Aswan Barajı yapımında sular altında kalma tehlikesine karşı,  UNESCO liderliğinde   6 sene süren çalışma sonrası  geriye taşınmıştır. Bu büyüleyici gezinin ardından özel aracımızla Aswan’a dönüyoruz.  Asvan’a varışımızla birlikte gemimize binecek ve limandan ayrılacağız. Öğle yemeğimiz gemimizde olacak. Yemeğin ardından gezimize baraj yapımından önce UNESCO Nubiye Projesi kapsamında sökülmüş ve Agilkia adasına taşınmış  Filai Tapınağı ile devam edeceğiz. Gezilerimizin ardından Nil Nehrinin huzurlu manzarasını geleneksel yelkenli Felluca ile çıkaracağız. Tur sonrası gemiye transfer. Akşam yemeğimi ve konaklama gemide. 

     

    5. Gün                  ASWAN – KAHİRE

    Sabah kahvaltının ardından, yapımı tamamlanmamış 3500 yıl öncesine ait Obelisk ( dikili taş)’i göreğiz. Gemide öğlen yemeğimizi aldıktan sonra havaalanına transferimiz gerçekleşecek. Yerel havayolları ile Kahire uçucağız. Havalimanına varışta bizi bekleyen aracımız ile dinlenmek üzere otelimize geçeceğiz. Akşam yemeğimizi yerel bir restoranda alacağız. Konaklama otelimizde.

     

    6. Gün                  KAHİRE

    Sabah kahvaltının ardından Gize Piramitleri turumuz için otelimizden hareket edeceğiz. İlk durağımız Dünya’nın yedi harikasından birisi olan ve isimlerini yaptıran firavunlardan almış Keops, Kefren ve Mikerinos piramitleri olacaktır. Binlerce yıl önce yapılan ve gizemlerini hala koruyan bu  3 piramit, aralarında Pisagor üçgeni olacak şekilde tasarlanmıştır.  Pisagor’dan yıllar önce yapılan bu piramitler Mısırlıların çok gelişmiş matematik ve geometri bilgileri olduğunu göstermektedirler. Gizemli piramitleri gezdikten sonra  kafası Firavun,  gövdesi aslan şeklinde olan , doğan güneşi ve firavun için yeniden dirilişi temsil eden Sfenks’i  göreceğiz. Pençelerinin arasında tapınak bulunan, “ yaşayan heykel”  Sfenks’i gezdikten sonra  öğle yemeğimizi alacağız.  Yemek sonrası  Mısır'ın antik başkenti  Memphis'te bulunan, basamaklı Piramit olarak da bilinen Sakkara Piramit’ini gezeceğiz.  Dünya üzerinde taştan yapılan ilk büyük anıt olarak kabul edilen Sakkara Piramit’ini gezdikten sonra otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelde.

     

    7. Gün                  KAHİRE

    Kahvaltımızın ardından 7000 yıllık tarihi ile en eski medeniyetlerden birisi olan Mısır’ın eski şehir merkezini ve Mohamed Ali Cami ile Han El Halil Bazaar'ı gezeceğiz. Öğle yemeğini turumuz sırasında yerel bir restoranda aldıktan sonra şubat 2017’de kısmen açılan ancak daha sonra 3 Nisan 2021’de görkemli bir şekilde açılan Mısır Medeniyetler Müzesine gideceğiz. Tarih öncesi çağlardan günümüze 50.000 eserden oluşan bir koleksiyon sunan Müze’de ayrıca 18’i kral ve 4’ü kraliçelere ait olmak üzere toplam 22 adet mumya da bulunmaktadır. Turlar bitiminde şehri dilediğiniz gibi keşfetmeniz için serbest zaman verilecek. Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşuyor ve havalimanı transfer oluyoruz. Pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz.

     

    8. Gün                  İSTANBUL 

    İstanbul’a varışımızı takiben turumuz evinize özel transferiniz ile son buluyor.   

  • fotoicon
    fotogaleri
  • *** Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

    30 Eylül – 07 Ekim 2024

    2.990 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 29 Eylül Pazar saat 23.00

      30 Eylül TK 702 İstanbul 02.05 – Hurghada 04.50

      06 Ekim TK 695 Kahire 21.45 – İstanbul 00.05 ( İstanbul’a varış 07 Ekim)

    28 Ekim – 04 Kasım 2024

    2.990 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 27 Ekim Pazar saat 22.00

      28 Ekim TK 702 İstanbul 00.55 – Hurghada 02.35

      03 Kasım  TK 695 Kahire 21.20 – İstanbul 00.45 ( İstanbul’a varış 04 Kasım)

    11 Kasım – 18 Kasım 2024

    2.990 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 10 Kasım Pazar saat 22.00

      11 Kasım TK 702 İstanbul 00.55 – Hurghada 02.35

      17 Kasım  TK 695 Kahire 21.20 – İstanbul 00.45 ( İstanbul’a varış 18 Kasım)

    02 – 09 Aralık 2024

    2.990 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 01 Aralık Pazar saat 22.00

      02 Aralık TK 702 İstanbul 00.55 – Hurghada 02.35

      08 Aralık TK 695 Kahire 21.20 – İstanbul 00.45 ( İstanbul’a varış 09 Aralık)

    SINGLE Oda Farkı : (Tüm tarihler için)

    + 890  USD

     

Misafir Yorumları

yorumlarOSMAN BARIŞ YAY

Hizmet ve insan kalitesi,fevkalade

Osman Barış YAY

yorumlarASİYE YALÇINKAYA

08-17.02.2019 tarihinde Deniz Kılıç rehberliğinde unutulmaz bir tatil geçirdik. Bu turu organize eden her türlü ayrıntıyı bizim için düşünen, sorularımıza içtenlikle cevap veren Gonca Tekin ‘e vee varlığıyla bize hem rehberlik hem yoldaşlık yapan çok sevgili Deniz Kılıç’a bu müthiş deneyim için çok teşekkür ederim

Asiye YALÇINKAYA

yorumlarBİRSEN & NEJAT EFEOĞLU

Bu güzel bulusmayı organize eden başta Sevgili Tuğrul ve Sezen'e, Golden Bay'in bizim için gereken her şeyi en iyi şekilde yapmak için çaba gösteren üyelerine candan teşekkür ederiz. Sağlıkla nice buluşmalar olsun.

Birsen-Nejat EFEOĞLU

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim